Lacza Ádám Illés

Lakcím: 1026 Budapest, Házmán u. 5.
Pozíció: Elnök – Magyar Kempo Szövetség
Alelnök – Budajenő Kempo Klub Se.
Telefon: +36-20-38-38-512
e-mail: president@hungariankempo.hu

1981-ben kezdtem a küzdősport karrieremet. Az akkor még SHOTOKAN karate stílushoz tartozó Állatorvostudományi Egyetem SE-ben (ÁSE). Ez volt az első klubom. Mestereim: Kurdi Gábor és Dr. Tancsa Nóra. Első kyus vizsgámat Shotakan karate stílusban tettem le.

1983-ban a klub stílust váltott. Innentől kezdődött a HAYASHI-HA SHITO RYU oktatás Magyarországon. Ebben a stílusban 1. kyu-ig vizsgáztam. Voltam magyar korosztályos bajnok kumitéban és a legfiatalabb tagja (17 évesen) a felnőtt keretnek. Az első Mikulás Kupán Miskolcon csapat kumitéban arany érmet szerzetem. Romániában és Bulgáriában is aranyéremmel tértem haza a két ország csapat és egyéni kumite küzdelmeiből.

1990-től több stílusban is kipróbáltam magam. JUDO, majd JIU-DO Simon Mihály mesternél, THAI-BOX Rehák Györgynél, AIKIDO Michell Goro-nál.

1993-től kezdődött KEMPO-s múltam. A katonai szolgálat leteltével elkezdtem ismerkedni a kempo-val Juhász Ferenc mesternél a BVSC-ben. 1998-ig kempoztam versenyszerűen, amit egy komoly térdsérülés miatt kellett feladnom. Voltam semi kontak-ban és light kontakt-ban többszörös magyar bajnok -70 kg-ban, 74 kg-ban. Több versenyt nyertem meg kata és fegyveres kata versenyszámokban. Fegyveres kumitében kettőször állhattam a dobogó legfelső fokára. Chikare-kurabe versenyszámban egy alkalommal hoztam el az elsőnek járó érmet.

2005-ben felkértek a Magyar Kempo Szövetség elnöki tisztének betöltésére.

2006-ban megkaptam a feljogosítást az 1. dan viselésére melyet szövetségünk Dan-Kollégiuma adományozott.

2008. évben megalakítottam Németh Istvánnal a Budajenői Kempo Klub-ot, mely azóta, több érmes versenyzőt nevelt ki a kempos társadalom utánpótlására.

Lacza Ádám Illés
Elnök
Magyar Kempo Szövetség

Copyright 2017 Budajenő Kempo Klub Sportegyesület