Kereken tíz jenei érem Portugáliában

4 arany-, 5 ezüst- és 1 bronzérem termett a Budajenő Kempo Klub harcosainak a XIV. IKF Kempo Világbajnokságon. A portugáliai Albufeirában április 26-29. között tartott megméretésen Fülöp Márk, Katona Richárd, Komlenecz Roland és Lacza Ábel (hegyvidéki-budajenei kettős igazolású versenyző) képviselte a települést. Utóbbi harcos egyetlen magyarként triplázni tudott a címvédések tekintetében, összességében pedig négy versenyszámban is maga mögé utasította a világ élmezőnyét. A sportolókat Németh István (5. dan) és Lacza Ádám Illés (4. dan) készítette fel.

Eredmények:

Lacza Ábel (4 arany – semi kempo, full kempo, submission, kempo kick)

Katona Richárd (2. hely full kempo, 3. hely semi kempo)

Komlenecz Roland (3. hely full kempo, 3. hely semi kempo)

Fülöp Márk (3. hely full kempo, 3. hely semi kempo)

Az idei világbajnokságon huszonöt ország indult, Észak- és Dél-Amerikától Ázsián és Afrikán keresztül Európáig, a világ minden tájáról érkeztek kempósok. Magyarország megnyerte a 16 éven aluliak világkupáját, míg a felnőttek világbajnoki mezőnyében második helyen végzett az összesített rangsorban.

A Magyar Kempo Szövetség elnyerte a jövő évi világbajnokság rendezési jogát, így 2014 után 2018-ban is Budapest ad otthont a stílus világversenyének.

SHARE IT:

Comments are closed.