Lacza-ezüst a szentpétervári vb-n

Az eddigi legkeményebb harcmezőn vívta meg csatáit Lacza Ábel. A Budajenő Kempo Klub és a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia kettős igazolású versenyzője az oroszországi amatőr grappling és MMA világbajnokságon lett korosztályos ezüstérmes.

Élete első oroszországi túrájáról tért haza nemrég Lacza Ábel, aki a Magyar Kempo Válogatott tagjaként vett részt a szentpétervári amatőr grappling és MMA világbajnokságon. A 16-18 éves korosztály mezőnyében indult -63 kg-os kempóka MMA, vagyis vegyes harcművészet versenyszámban egészen a dobogó második fokáig menetelt. A magyar fiatalnak cseppet sem volt egyszerű dolga, hiszen minden eddiginél keményebb, továbbá teljesen ismeretlen ellenfelekkel kellett megbirkóznia az éremért. 

Ábel nem csak MMA-ban, hanem grappling gi kategóriában is szőnyegre lépett, ahol egy dagesztáni harcossal szemben búcsúzott a további küzdelmektől. 

Lacza Ádám Illés csapatvezető elmondta, hogy minden magyar harcosnak eddig nem tapasztalt nehézségekkel kellett megbirkóznia Oroszországban, mert ennyire jól edzett, kiváló fizikai adottságokkal rendelkező ellenfelekkel korábban még nem hozta össze őket a sportélet. A kempo mester hozzátette, hogy ez a grappling és MMA vb tökéletes lehetőség volt arra, hogy tanuljanak más stílusok és szabályrendszerek, illetve más harcművészeti kultúrák legjobbjaitól.

A hatfős magyar válogatott két arany- és három-három ezüst-, illetve bronzéremmel zárta azt a vb-t, amelyen mintegy kilencven klub kilencszáznál is több sportolója igyekezett megmutatni tudása legjavát.

SHARE IT:

Comments are closed.